dijous, 1 de març del 2012

Sobre el naixement d'este blog

La presència de l'aragonés a les terres valencianes ha sigut sovint obviada, no només en l'imaginari popular sinò que també en molts materials d'estudi. Generalment tota menció a l'aragonés quedava en una menció als repobladors que el tenien com a llengua materna i que, segons la tradició, ocuparen les terres de l'interior. Mentrestant es recorria a aspectes obscurs i dels que desconeixem quasi tot, com el tan recorregut com desconegut mossàrab, com a causants de les diferències presents entre el valencià i la resta de les parles catalanes. Els estudis universitaris de les darreres dècades han recorregut per fi a l'aragonés per explicar satisfactòriament les diferències del valencià respecte la resta del català i també per entendre l'origen de bona part del lèxic de les parles castellanes de l'interior del País Valencià.

Des d'ací recollirem paraules, expressions... Que escoltem en terres valencianes i que tenen origen en l'aragonés. El blog està, per suposat, obert a les ampliacions i observacions que vulguen realitzar els lectors, i també al debat.

Des d'ací només pretenem oferir una xicoteta ajuda a la dignificació d'una llengua en greu perill d'extinció, l'aragonés, que deixà una gran petjada tant en el valencià com en el castellà de l'interior del País Valencià.

A plantar fuerte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada